Mieli huusi aattoaamuna hurraata, kun pakkasmittari näytti kuuden jälkeen vain -15 astetta. Menneen viikon pakkassää on kyllä koetellut niin mieltä kuin kehoakin. Työmatkapyöräily on sujunut ihan hyvin, mitä nyt pyörä on ollut niin kankea, että polkeminen on käynyt työstä - hyötyliikuntaa parhaimmillaan ; )

Ulkoilu koirien kanssa on kipakoilla pakkasilla ja kylmän tuulen takia typistynyt lähimetsän polkujen pikamarsseihin, joita on sitten tehty illan aikana useampi. Takapihakaan ei ole koiria vetänyt puoleensa, vaan sielläkin ovat käyneet vain pikapissalla.

Joulu tuli ilman suurempia valmisteluja. Yltiöpäiseltä siivousinnoltakin vältyin, vaikka FB:n kaverien tilapäivityksiä lukiessani omaatuntoa hieman pisteli. No sen verran kuitenkin joulua laitettiin, että muovikuusi pääsi jälleen paraatipaikalle olohuoneeseen ja näyttää koristelun jälkeen yhtä hyvältä kuin edellisinäkin vuosina ; ) Ruokapöytää peittää joulunpunainen liina ja siniset hyasintit, punaiset tulppaanit ja joulutähdet sekä elävä kynttilän valo tuovat omalta osaltaan joulun tunnelmaa.

1293371243_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jäälyhtyjä tein innostuksen vallassa sen verran enemmän, että niitä riitti lahjoitettavaksi taloyhtiömme muillekin asukkaille. Paraatipuolen julkisivua onkin joulun ajan koristanut jäälyhdyt ja niissä yhtäaikaa palavat kynttilät - kaunista katseltavaa pimeän aikaan.

Lilli ja Nekku ovat saaneet osansa herkuista, vaikka kinkku tänä vuonna jätettiinkin ostamatta. Riisipuuro voisilmällä näyttää olevan molempien koirien herkkua. Uskalsin antaa jopa toisenkin kerran, kun ensimmäisen kerran jälkeen ripuliin viittaavaa vatsan löysyyttä ei esiintynyt.

Joulurauhan julistimme koirien kanssa yhdessä aattoiltana kävellessämme metsiä pitkin lapsuudenkodin maisemista omaan kotiin. Päivän kääntyessä alkuillan hämäräksi ei voinut muuta kuin iloita hiljaisen ja lumisen metsän rauhasta ja siitä sinisestä tunnelmasta.

Mukavan päätöksen joulun vietolle saimme tänään vuoden viimeisellä shelttilenkillä. Oletin, että ketään ei lenkille tule joulusta johtuen, mutta Eemelin & Pipan ja Roxyn emännät saapuivat paikalle. Kolmen naisihmisen ja viiden koiran voimin kiersimme -13 asteen pakkasessa metsäpolkuja.

1293371234_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mukavaa loppuvuotta 2010 kaikille, viikon päästä eletään jo sitten Uutta Vuotta 2011!