Shelttikerho oli vuokrannut Pateniemen Honkapirtin salin ja keittiön shelttiväen pikkujoulun viettoa varten. Läsnä oli n. 40 henkeä ja yli 35 shelttiä. Sovimme kuitenkin niin hyvin keittiön ja aulan pöytien ääreen ja sohvaryhmään, että päätimme olla käyttämättä salia.
Pikkujoulut aloitettiin 11.30 ulkoilulla lähellä sijaitsevalla vanhalla saha-alueella merenrannassa. Suurimman osan matkaa sheltit saivat juosta irti. Lenkin jälkeen sisälle. Osa shelttiporukasta oli jäänyt sisälle laittamaan valmiiksi nyyttäripöytää, joka jälleen notkui herkuista – ja eikun syömään.

2127893.jpg
Samalla seurustelua shelttiväen kesken, koirien leikkiessä vapaana sisällä.
Anne M. oli laatinut eläinaiheisen tietovisan ja kaikkien vastanneiden kesken arvottiin 11 palkintoa. Lisäksi arvottiin Tarja K:n paikalle tuomat upea joulukukka-asetelma ja koiramainen palkinto, jossa oli monenmoista koiratarviketta. Lopuksi jaettiin joulupaketit, joita olikin melkoinen määrä säkissä. Paikka oli varattu klo 15.00 saakka ja loppusiivous sujui nopeasti, kun usea juhlija jäi auttamaan. Vähän ennen klo 15.00 Honkapirtin ovi lukittiin.
Jälleen sain Lillin kanssa kokea mukavan juhlan. Yhteen ääneen tuumattiin ja kehuttiin shelttien luonnetta, kuinka niin urokset kuin nartut – aikuiset ja pennut, sopivat sovussa yhdessä temmeltämään.
Anne Mannermaan ottamia kuvia shelttien pikkujoulusta voit katsoa täältä.