Kaverikoiratoiminta on jälleen kesätauon jälkeen pyörähtänyt käyntiin. Vanhustenviikon ja Eläintenviikon alkaessa 4.10. kävimme Lillin kanssa Kairos-kodilla (palvelukoti) vierailulla. Mukana olivat myös kaverikoirat Tino, Ama ja Ilona.

Sunnuntaina 10.10. vietin päivää Virpiniemessä.  VGU:n järjesti toisen kerran tänä vuonna koirien kiihdytyskisan, jonne ilmoitin myös Lillin ja Nekun.

Sää oli kylmä. Lämpötila +5, kylmä tuuli ja välillä veden ja rännän sekaista sadetta. Kelistä huolimatta Virpiniemen Greyhoundstandionille oli saapunut sankoin joukoin väkeä katsomaan ja osallistumaan 80 metrin kiihdytyskisaan.

Osallistujia ”muut rodut, alle 40 cm” –sarjassa, jossa myös Lilli ja Nekku kisasivat oli yhteensä 32 koiraa (keväällä 2010 kymmenen koiraa).

Ennen kisan alkua kävin lämmittelemässä koirien kanssa ja seurana meillä oli Vilma-, Eka- ja Ama-sheltit. Koirat saivat odotella vuoroaan autossa, tuulesta ja sateelta suojassa sillä aikaa, kun VGU esitteli näytösluonteisesti useamman vinttikoiran ryhmälähdön.

Halusin kuvata sekä Lillin että Nekun suoritukset, joten pyysin Suvia viemään koirat vuorotellen 80 m päähän maalista. Kiitos Suville avusta : ) Molemmat koirat juoksivat matkan iloisesti, Nekku jopa kaksi kertaa, kun ensimmäinen suoritus jäi kellottamatta. Videonpätkät Lillistä ja Nekusta ja muutamasta muustakin koirasta löytyvät täältä.

Juoksujen jälkeen maistui grillimakkara : ) Tuloksista sen verran (virallista tuloslistaa odotellessa), että Vilma-sheltti juoksi luokassaan jaetulle kolmannelle sijalle ja pääsi näin ollen pokkaamaan emäntänsä Suvin kanssa palkinnon. Lisään linkin tuloksiin, kunhan ne VGU:n sivulle ilmestyvät.