Tiistaina kokoontui Sinooperin liikkeeseen 10 sheltin omistajaa ikuistamaan oman koiransa kuvan/kuvia tauluksi Art Medium -kuvansiirtoliimalla. Ohjauksesta vastasi Annukka Koskela. Hänellä itselläkin on kaksi shelttiä – Cilla ja Peppi.

Pari tuntia vierähti tosi nopeasti taulun kimpussa askarrellessa Annukan jakaessa neuvoja ja ohjatessa  jokaista vuorotellen ns. ”kädestäpitäen”.

Kotiläksyksi jäi siirrettävän kuvan paperin poistaminen taulun pinnasta kostuttamalla paperia ja hieromalla sormenpäillä irtoavaa paperia pois sekä kuvapinnan lakkaaminen.

Tämä paperin poistaminen taulun pinnasta osoittautui taulun teossa työläimmäksi vaiheeksi. Kun jo luuli poistaneensa paperin niin kuvan kuivuessa huomasikin harmaan kalvon vielä peittävän kuvaa. Ei muuta kuin uudelleen kostutus ja jälleen sormenpäät käyttöön : )

En tiedä oliko omassa taulussani liian vähän kuvansiirtoliimaa tai hieroinko paperia pois liian kovakouraisesti, mutta sain paperin mukana irtoamaan myös kuvan väriä : ( Tästä oli kyllä kurssilla puhetta, mutta silti se hieman harmitti, kun kuvaan ilmestyi valkoisia läikkiä.

Mutta päätin yrittää taulun tekoa uudelleen ja tällä kertaa laittaa siirtoliima kunnolla (=runsaasti) pohjaan.

1273607539_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Valmiita töitä esillä Sinooperissa, muistaakseni lasipintaan kuvansiirtoliimalla siirretty kuva ei tartu