Puolenpäivän aikaan Lillin ja Nekun kanssa jälleen metsälenkille. Uusi kamera oli mukana ja muutamia onnistuneita kuviakin tuli otettua. Kuvapankkiin lisäsin videonpätkän, jossa Nekku puhdistautuu lumihangessa.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kirjoittelin eilen Shetlanninlammaskoirat –keskustelupalstalle tavoitteita v. 2008. Eihän minulla koirien suhteen mitään erikoisia tavoitteita ole, mainitsin vain, että Lillille voisi opettaa lattialla lojuvien sukkien noutoa ja niiden viemistä pyykkikoriin…
Lilli osaa jo yhden hyödyllisen tempun eli sulkee pyynnöstä parvekkeen oven - on niin innokas sitä tekemään, että sulkee oven ilman pyyntöäkin :)
Tuumasta toimeen, lueskelin Birgit Laserin kirjoittamaa teosta Koirien naksutinkoulu ja aloittelin eilen illalla Lillin kanssa ehdollistumista naksuttimeen eli riippumatta siitä, mitä koira tekee, sille annetaan jokaisen naksahduksen jälkeen makupala. Tämä harjoitus kesti vajaat kaksi minuuttia ja sitten pidettiin taukoa. Myöhemmin illalla sitten kokeilin uudelleen ja kyllä molemmat koirat huomioivat naksautuksen ja saivat makupalan.
Tänään metsälenkillä sitten naksuttelin epäsäännölliseen tahtiin ja molemmat koirat reagoivat ääneen ja palkaksi tuli juustoa. Sitten vain sukan noutoa opettamaan...