Perjantai-iltana mökkipihaan päästyämme rannan tuntumassa räpiköivä lintu kiinnitti heti huomiomme. Lähelle rantaa oli mökkinaapuri laskenut verkon, johon lintu oli jalasta tarttunut kiinni. Mieheni ilmoitti verkonomistajalle asiasta ja hän pyysi miestäni irrottamaan linnun verkosta. Siispä vene vesille ja puukko mukaan. Lintu paljastui jälkikäteen Tukkakoskeloksi. Lintu lähti heti vapaaksi päästyään uimaan kiihkeästi alavirtaan. Nekku ja Lilli piti laittaa mökkiin sisälle pelastusoperaation ajaksi, kun ehtivät käydä rannassa heti alkuun säikyttämässä linnun pahanpäiväisesti.
1550402.jpg
1550403.jpg

Mökillä odottikin puusavotta ja minä Lillin ja Nekun ”avustuksella” (eli roikkuivat oksissa kiinni ja vetivät niistä ihan toiseen suuntaan) kokosin puiden isoimmat oksat yhteen kasaan. Saadaan niistä upea Juhannuskokko!
1550404.jpg

Lauantaina ehdin hieman haravoida mökkipihaa ennen kuin lähdin OKK:n Haukkukeitaan kevättalkoisiin. Väkeä oli runsaasti paikalla klo 12 ja hommaa oli monenmoista. Aika kului siivillä erilaisia hommia tehdessä ja välillä itseä tankatessa talkooeväillä. Puoli viiden aikaan lähdin kotiin, kun käsistä loppui voimat lapioinnin ja kottikärryjen työntelyn ansiosta ; )
Sunnuntaina äitienpäivän aamu valkeni mökillä sateisena ja kylmänä. Lähdimme aamusta kotiin ja ehdin Haukkikselle mukaan shelttilenkille. Lillin ja Nekun seurana metsälenkillä olivat Milli, Nano, Jasu ja Mimmi –sheltit.