Vaihtelu virkistää, niinhän sitä sanotaan ja se pitää paikkansa. Tänään lenkkeilimme shelttiporukalla Haukiputaan maisemissa. Shelttikerhon yhteyshenkilönä toimiva Tarja oli käynyt etukäteen katsastamassa meille mukavan patikointireitin. Viime kevään mätsäristä jäi kahdeksan pakettia makkaraa (olivat meidän pakkasessa säilössä), jotka nyt sitten otin mukaan tälle retkelle. Makkarapaketit jaoin osallistujien reppuihin, joten minulle jäi kannettavaksi vain ketsuppi- ja sinappipullot : ) Shelttejä oli mukana laskujeni mukaan 17. Sää oli aluksi harmaa ja utuinen, mutta selkeni ja aurinko alkoi paistaa. Nekkukin oli minulla mukana, vaikka ei sheltti olekaan. Alkumatkan pidin Nekkua hihnassa, mutta päästin sen sitten irti. Ei olisi pitänyt, sillä se kävi pyörimässä jossakin todella pahanhajuisessa mustassa mönjässä.
1925075.jpg
Näin tyytyväinen Nekku itse on, todella pahanhajuisena.

Makkaranpaistopaikalla oli aluksi myös muuta retkiporukkaa, joten koirat laitettiin nuotiopaikan lähistölle kiinni. Kun sitten olimme paikalla vain shelttiväellä, koirat päästettiin irti riehumaan. Nekun kohtalo oli kuitenkin olla kiinni koko nuotiolla oloajan – siinä hajussa olisi mennyt ruokahalut! No, saivathan Nekku ja Lilli toki osansa nuotiomakkarasta : ) 

1925246.jpg
Kuvia otin jonkin verran, tässä Lilli poseeraamassa.
Kotona alkoi sitten Nekun turkin pesu, olihan siinä homma, kun se "jokin mönjä" oli kuivunut tietysti turkkiin. Nyt Nekun voi ottaa jo syliinkin, kun se tuoksuu ihanasti shampoolle - ainakin seuraavaan ulkoilureissuun asti : )