Aloitin kuluvan kesän loman pitämällä viikon heti kesäkuun alkuun. Loput viiden viikon lomasta aloitan sitten heinäkuun viimeisellä viikolla – nyt kun ajattelee, niin kovin ovat kaukana nuo neljä viikkoa!

Viikon aikana en kyllä hirveästi ehtinyt ns. lomailla – siis olla tekemättä mitään ja vain nauttia. Itse asiassa otin lomaa, että minulla olisi aikaa valmistella kiireettömästi vanhemman pojan lakkiaisia.

Päätin itse leipoa kakut ja tehdä voileipäkakut. Työkaverini oli pongannut Kotiliedestä sekä kala- että lihavoileipäkakun ohjeen ja ystävällisesti kiikutti lehden minulle töihin. Eihän näissä leipomishommissa mitään uutta esille tullut, ainoa minkä koin hankalaksi oli epätietoisuus vieraiden määrästä. Huoli tarjottavan loppumisesta kalvoi mieltäni enemmän kuin itse juhlien onnistuminen kokonaisuudessaan.

Lillistä ja Nekusta mennyt viikko on ollut varmaan loistoviikko, sillä niiden eteen keittiössä tupsahti niin kermapurkin nuolemista ja pieniä maistiaisia lohen, poron ja kinkun muodossa.

No ei loppunut tarjottavat kesken juhlien, mukavasti jäi sekä suolaista että makeaa vielä sunnuntain ”rääppiäisiinkin.”  : ) Ja itse juhlapäiväkin sujui aurinkoisessa säässä, vaikka kylmä tuuli ja alle 10 asteen lämpötila hieman estivät nauttimasta päivästä takapihan terassilla.

Lilli ja Nekku saivat aluksi tyytyä katselemaan vieraita verkon takaa. Lapsivieraat pääsivät koiria huoneeseen silittelemään. Lilli nautti useista rapsuttajista, mutta Nekun luonteelle ei oikein sovi, että monta pientä kättä pyörii sen ympärillä liian kauan. Päästin Lillin ja varsinkin Nekun takapihalle hieman jäähylle, kun innokas silittely näytti stressaavan Nekkua.

Vieraiden vähentyessä pääsivät Lilli ja Nekku sitten vapaasti liikkumaan kodissamme ja tekemään sitä minkä parhaiten osaavat – kerjäämään ruskeilla nappisilmillään.

Kiitos kaikille vieraille – harmi vain, ettei tällaisissa tilaisuuksissa isäntäväki ehdi paljoa seurustella, kun ei tuota piikaa keittiön puolelle tullut erikseen hommattua ; )

1275812023_img-d41d8cd98f00b204e9800998e