Kuun alussa Lillin hampaita tarkastaessani, huomasin vasemmassa yläposkihampaassa tummentuman, joka vaikutti hyvin epäilyttävältä – luulin sitä hammaskiveksi, mutta digikuva paljasti, että jostakin ihan muusta oli kyse. Siltä istumalta varasin ajan Akuuttiin. Tänään sitten aamupäivällä vein Lillin eläinlääkärille, joka tarkasti hampaan ja kertoi totuuden – hammas piti poistaa.
1369519.jpg

Eläinlääkärin lausunto: "Lillin vasen yläP4 hammas oli murtunut kruunun kärjestä ja liuskeisesti vielä sivustakin. Samoin oikea yläp4 hammas on murtunut kärkiosastaan ja pulpa-alueella on tummentumaa. Hammasta on syytä seurata ja ottaa yhteyttä eläinlääkäriin jos ienalueella tai kuonossa ilmenee turvotusta."

Syytä, miksi hampaat ovat vioittuneet, en voi hakea muusta kuin tuoreiden luiden syöttämisestä. Aloitin viime syksynä luiden syöttämisen ja alusta asti ne ovat olleet Lillin herkkua, joita se on pureskellut suurella innolla. Luut ovat olleet hevosen ja lampaan kylkiluita. Tämän päivän aikana olen ehtinyt moneen kertaan jossitella tapahtunutta. Harmittaa vietävästi. 
 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Samalla käynnillä hampaat putsattiin, Lilli rokotettiin, nisien välistä olevasta patista otettiin näyte, joka osoitti patin rasvapatiksi. Samalla sain reseptin virtsankarkailuun, jota Lillillä on esiintynyt useamman kerran viikossa. En aloita vielä lääkitystä, ehkä sitten, kun en enää jaksa siivota pissoja lattialta. Lääkitys on sitten voimassa Lillin loppuelämän ajan.