Lilli starttasi tänään kuusivuotiaan koiranelämänsä ensimmäisissä virallisissa agilitykisoissa. Kisat järjesti KAS Pateniemen urheilukentällä. Ohjaajaksi Lilli sai Niinan. Näin toteutui haaveeni nähdä Lilli virallisilla kisakentillä. Niinalle kiitos suostumisestasi Lillin ohjaajaksi!

Lillillä on ollut agilitystä melkein vuoden tauko, kun edellisissä ohjatuissa harkoissa olen Lillin kanssa ollut kesällä 2008. Niina ehti käydä kahdet ohjatut harkat Lillin kanssa ennen tätä aamua.

KASin puomin pinta on punottua narua (?) ja se osoittautui Lillille jonkinmoiseksi ”peikoksi.” Lisäksi toka radalta hypystä tippui yksi rima. Muuten Lillin ja Niinan yhteistyö radalla näytti todella hyvältä ja sitä oli ilo seurata kisakentän reunalta. Tuloksena C-kisasta 3. sija viidellä virhepisteellä ja D-kisasta 5. sija 10 virhepisteellä. Minä vähän pelkäsin, että Lilli tulee kesken ratasuorituksen luokseni, kun seisoin kentän reunalla, mutta pelkoni osoittautui turhaksi,  niin keskittyneesti ja innostuneesti Lilli rataa Niinan ohjauksessa suoritti  : )

Kisat päättyivät sopivasti ennen puolta päivää. Ehdimme vielä Lillin ja Nekun kanssa liittyä shelttilenkkiläisten joukkoon, joita olikin kokoontunut Haukkukeitaalle mukavasti. Pieniä sheltin alkuja oli mukana kolme; Pipa, Halla ja Sulo, joiden touhuja ja temmellystä oli mukava seurata.

Kuvassa Sulo 5 kk, suloinen soopelipoika

Tämän aamupäivän tapahtumien jälkeen molemmat koirat olivat ”valmista kauraa” untenmaille kuten minäkin. Aamu alkoikin aika sypäkästi, kun minä aamuvirkku, nukuin pommiin enkä ehtinyt ennen kisakentälle lähtöä muuta kuin pikalenkittää koirat ja pestä hampaat  ; )