Muutaman viime päivän sää on koetellut meidän koirien lenkkeilykestävyyttä. Pakkasta useampana päivänä miinus 10-15 astetta, lumisadetta ja navakkaa tuulta. Eräänä aamuna lenkillä Lilli pysähtyi kolme kertaa, eikä liikkunut umpeen sataneelta polulta mihinkään. Joka kerta otin koiran syliin ja kokeilin tassujen anturoiden välit, puhdistin ne lumesta ja koira maahan. Onneksi tuo aamulenkki ei ole niin pitkä, joten nopeasti suoriuduttiin kotiin. Samaisena aamuna Nekun meno hyytyi lenkin loppupuolella ja sekin nosteli tassuja.

Keskiviikko iltana 4.2. kävimme Lillin kanssa kaverikoiravierailulla Kairos-kodilla, joka on  dementiaa sairastavien vanhusten palvelukoti. Vierailulla olivat mukana myös Pessi, Ada, Ama, Tara ja Nasu. Ilman koiraa kaverikoiratoimintaan olivat tutustumassa Anu ja Marjo. Mukava saada uusia jäseniä toimintaan mukaan : )

Lauantai aamua 7.2. lähdin klo 7 aikaan Meijun kanssa talkoilemaan OKK:n agilitykisoihin Virpiniemeen. Olimme ilmoittautuneet ratahenkilöiksi kahteen ensimmäiseen 1-luokan kisaan. Aika kului talkoillessa ja kisasuorituksia seuratessa nopeasti. Palkkioksi talkoilemisesta saimme lämmintä ruokaa ja vohvelit jälkkäriksi : )

Sunnuntai aamuna 8.2. kävin sitten kuvaamassa 1-luokan kaksi kisaa, kun edellispäivänä kuulin, että tuttuja sheltin omistajia starttasi ensimmäistä kertaa virallisissa kisoissa. Molemmat kisaajat aloittivat kisauransa ”hyllyjen” rakentamisella tulevia pokaaleja varten. No, kuvasin kyllä muutamaa muutakin tuttua kisaajaa ja videoleikkeet päätyvät myöhemmin heidän katseltavikseen.

 

Tänään oli vuorossa myös shelttilenkki, jonne epäröin alkuun lähteä, lumisateen, pakkasen ja kovan tuulen vuoksi. Meijun kanssa sitten sovittiin treffit Haukkikselle ja tuumattiin, että käydään katsomassa tuleeko lenkille ketään. Yllätys, yllätys paikanpäälle kertyi yhteensä 15 shelttiä ja niin lähdettiin auraamaan melkein umpeen sataneita metsäpolkuja auki. Metsässä kun kuljettiin, tuuli ei tuntunut yhtään, mutta kun tunnin lenkin jälkeen saavuttiin Haukkukeitaan pellolle, niin jopa selän takaa tuuli navakasti. Koiria sää ei haitannut muuten, kuin paakkujen kerääntymisenä tassuihin.

Kotona minulla oli kaksi väsynyttä koiraa, jotka välipalan saatuaan, menivät kumpikin lempipaikoilleen nukkumaan. Tätä kirjoittaessani, koirat ovat nukkuneet jo yli kaksi tuntia ; )