Nämä syksyiset päivät soljuvat toinen toisensa jälkeen ja ne erottuvat toisistaan, kun rutiinit rikkoutuvat : ) Nyt ei enää ehdi työpäivän jälkeen metsään, alkaa silloin olla jo niin hämärää, että en uskalla yksin lähteä ja toiseksi, en halua koiria sinne viedäkään, peläten niiden satuttavan itseään juostessaan muuallakin kuin poluilla.

Tuosta ”satuttamisesta” sitten sainkin aasinsillan koirien terveyskatsaukseen. Lillin pissan karkailu lisääntyi loppukesästä siinä määrin, että hain sille syyskuun lopussa lääkityksen. Propalin –liuosta annan kaksi kertaa päivässä ja lattiat ovat saaneet olla rauhassa ylimääräiseltä luutun heilutukselta.

Lokakuun viimeisenä sunnuntaina tutkailin kotisohvalla molempien koirien hampaita. Ajatuksen tasolle jäänyt aikomus hammaskiven puhdistusajan varaamisesta sai vauhtia, kun Nekun yläoikea poskihammas tuntui ulkopinnalta karhealta. Tarkempi tarkastelu osoitti hampaan kruunun katkenneen.

Onneksi sain jo ti 2.11. yhtiesajan Akuuttiin hampaiden tarkastukseen molemmille koirille. Lillin vasen yläP4 on jo jouduttu kruunun katkeamisen ja hampaan pinnan rikkoutumisen vuoksi poistamaan keväällä 2008. Silloin vasen yläp4 oli myös vioittunut, mutta sitä päätettiin seurata. No hirveän tarkasti ei ole tullut sitä hammasta seurattua, luuta Lilli on syönyt ja ehkä se kovan pureskelu johti nyt siihen, että myös Lillin oikea yläP4 poistetaan.

 

Vien molemmat koirat Akuuttiin hampaanpoistoon 24.11.2010 ja se hammaskivikin saa varmaan häädön samalla kertaa.

Akuutin reissulla hämmästyin myös molempien koirien painoja. Lilli 8,5 kg ja Nekku 7,9 kg – aivan liikaa! Kotimatkalla kurvasin eläinkaupan nappulahyllyn kautta ja ostin sterilisoidun ja ylipainoisen koiran ruokaa. Nyt sitten kaikki ylimääräinen herkuttelu koirilta on pannassa. Kyllähän ne aamulla ihmettelevät, kun minun leipäpalasesta ei herukkaan niille palasia. Kukahan se alkaisi kontrolloimaan näiden koirien emännän elopainon kehitystä samanlaisella desilitrojen tarkkuudella? ; )

Rutiinit rikkoutuivat mukavalla tavalla lauantaina 6.11., kun kävimme Meijun, ja shelttineitien Iineksen ja Ronjan kanssa lenkillä Auran majan maastossa. Pätkän pururataa käveltyämme pyhäaamun rauhallisuudessa, eteemme avautui autojen suma pururadan reunalla. Hirvenmetsästäjät istuivat nuotiolla pururadan läheisyydessä.

Sanomalehti Kaleva tms. lehti (en ollut itse uutista lukenut) oli uutisoinut koirien ulkoiluttajien häiritsevän hirvenmetsästystä juuri Auran majan suunnalla. Ennen kuin poistuimme pururadalta metsään, kävin varmistamassa metsästäjiltä, ettemme tule ammutuksi hirvinä siinä maastossa johon aioimme suunnistaa  - ei ollut pelkoa, hirviä ei siinä suunnassa ollut näkynyt : )

1289410556_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tulevan talven alkua

1289410566_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
"Luonnon jalokiviä"

Ensiviikolla nautin lomaviikosta ja Rooman nähtävyyksistä, italialaisen keittiön antimista ja paikallisista juomista yhdessä aviosiipan kanssa : ) Juhlistamme elokuussa täydet 20 vuotta kestänyttä avioliittoa tällä neljän päivän matkalla. Koirat jäävät kotiin poikien kanssa. Jääkaapin ovessa on jo valmiina ruokinta- ja ulkoilutusohjeet Lillin ja Nekun hoitamisen helpottamiseksi.