Normaaliin tapaan päästin Nekun takapihalle, kun tulin kotiin. Yleensä Nekku haukkuu takapihalla joko jatkuvasti tai ajoittain. Kesken ruokailun tuli sellainen tunne, että nyt on koira ollut aika kauan hiljaa ja kun ulkona oli vielä pikkupakkanen, niin lähdin päästämään koiraa takapihalta sisään – yleensä istuu valmiina parvekkeella oven takana. Koira ei ollut oven takana eikä koko pihalla.
Voi kauhistus sitä sekavaa  ja hätääntynyttä olotilaa, joka iski tajuntaan, kun koiraa ei todella ollutkaan pihalla. Vanhempi poikani tuli ihmettelemään, kun kutsuin ja vihelsin koiralle ulkona, mutta sitä ei vain näkynyt. Poika tiedusteli myös, että olenko varma, että koira oli takapihalla. Iski uskonpuute omaan muistiin, mutta pikainen tarkastus sisällä huoneissa ja niin vain täytyi todeta, että Nekku on haihtunut kuin tuhka tuuleen.

Siinä ihmetellessämme pyysin varmuuden vuoksi poikaani avaamaan ulko-oven. Oven takana oli Nekku ja se tuli häntä heiluen sisälle, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Menimme yhdessä taskulappujen kanssa takapihalle etsimään reikää, josta Nekku oli livistänyt – ja löytyihän se.

Pihaamme kiertää orapihlajapensasaita, jonka juurelle olen laittanut verkkoa. Taskulampun valossa etsimme aukkoa ja kaiken huippu oli se, kun pyysin Nekkua näyttämään mistä oli karannut, niin Nekku hakeutui yhteen kohtaan aitaa ja oli jälleen menossa siitä läpi : )

Kuvasin aukon, joka ei todellakaan ole suuren suuri, mutta nuo rautalangat antavatkin periksi.
2076145.jpg

Tukin aukon, mutta ollessani pihalla koirien kanssa (en uskaltanut jättää kumpaakaan yksikseen) kiinnitin huomiota koirien haluun päästä naapurin puolelle. Naapurissa asuu hirvimetsällä kävijä, jolta olen saanut useat hirven reisiluut koirille. Kävin naapurin juttusilla ja kerroin Nekun karkureissusta. Paljastui, että hän oli laittanut hirven kylkiluista linnuille syötävää omalle puolelle. Siinä syy, miksi molemmilla oli kuonot kokoajan kohti naapuria.
Sovittiin, että hän siirtää luut pois pihaltaan, ettei uusia karkureissuja tapahtuisi. Kiva ja ymmärtäväinen naapuri meillä : )