Lauantain ja sunnuntain ihana sää oli yön aikana muuttunut vesisateeksi. Ulko-ovemme eteen oli syntynyt vesilammikko ja jo aamulenkillä polut olivat liukkaita. Mikä tätä Suomen talvea vaivaa, ei ollut ennen tämmöistä (=lue, ainakaan 30 vuotta sitten). Ennen vanhaan talvi oli luminen ja tammikuussa kipakat pakkaset ja kesät kuivia ja kuumia – vai onkohan se niin, että aika kultaa muistot?

Onneksi eilen lenkkeiltiin shelttilenkillä sitten tämänkin päivän edestä, ulkoilua meille tuli kolmisen tuntia.
Lenkillä oli mukana 17 shelttiä. Nekun piti ennen lenkille lähtöä isotella trikkinartulle ja siitä hyvästä Nekku sai aloittaa lenkin hihnan jatkeena. Päästin Nekun kuitenkin jokin aikaa käveltyämme irti ja heti oli Nekku lähdössä jonon keulille, jossa trikkinarttu juoksi. Tiukalla komennolla pysäytin menon ja Nekku pysyikin jonon häntäpäässä kiltisti.
Lenkin jälkeen kuvasin Ässä-poikaa oikein urakalla. Seisontakuvien lisäksi yritimme Niinan kanssa saada lumipalloja heittämällä vähän vauhtikuviakin, mutta show varasti kyllä Lilli the pallohullu, kuten kuvista näkyy.Lilli näyttää Iinekselle kuinka lentävä lumipallo torjutaan päällä. Ässä seuraa Lillin taiturointia, mutta Chicoa kiinnostaa enemmän ottaa selvää onko se Ässä tyttö vai poika : )

Eilen lenkin jälkeen sain sitten vihdoin ja viimein punnittua koirat. Lilli 7,9 kg ja Nekku 7,1 kg. Lillin paino oli noussut toukokuusta +0,4 kg, Nekun +0,9 kg. Ruokaremontti iski heti iltaruoalla ja tästä eteenpäin ollaan tarkkoja myös niiden namipalojen suhteen.