Perjantai-iltana kokoonnuttiin jälleen Pohjoisen Belgien järjestämälle valokuvauskurssille Sarin kotiin. Tämän kurssin toisessa osiossa saimme opetusta liikekuvaukseen. Pari tuntia vierähti nopeasti liikekuvauksen teoriaopetusta kuunnellessa kahvin ja pulla kera.

”Pannaus” oli uusi termi minulle. Siinä kameralla seurataan juoksevaa koiraa (mielellään sivusuunnassa juoksevaa), jolloin kuvan ottohetkellä koira on kuvassa tarkka, mutta tausta epätarkka. Pannauksen harjoittelu onnistuu parhaiten moottoritien varrella ohi kiitäviä autoja kuvaten. Tänä aamuna klo 10 kokoonnuimme Vihiluodon rantaan kokeilemaan käytännössä perjantai-illan opetuksia.

Kahden mustan belgin riehumista oli jälleen tosi haastavaa kuvata. Tänään sää suosi, sillä aurinko paistoi lämpimästi lähes pilvettömältä taivaalta, joten ainakin yksi valokuvaamiseen vaikuttava tärkeä tekijä eli valon määrä oli hyvänä apuna kuvien onnistumiselle.

Täytyy todeta, että ei ole oma kamera vielä niin tuttu, että liikkuvaa kohdetta olisin osannut kuvata. Kuvia tuli räpsittyä 191, joista ensimmäisen karsinnan jälkeen jäljellä on 89, mutta niistäkin menee vielä suurin osa roskiin.

Lilli ja Nekku olivat mukana valokuvamallina. Ne ikuistettiin muotokuvaksi usean kameran voimin. Kiltisti tytöt seisoivatkin kivellä. Sen tulin huomaamaan, että mitään muuta ei kärsi kuvaushetkellä sanoa kuin ”paikka”. Kaiken muun puheeni koirat tulkitsivat luvaksi tulla hakemaan makupalapalkkaa : )

Lillille heittelin kotoa mukaan otettua rakasta pötkylää ja näin saatiin noutokuvia taltioitua. Lilli on innokas lelun tuoja, palkaksi riittää uusi heitto.

Huomenna on mahdollisuus vielä käydä harjoittelemassa liikekuvausta samassa paikassa kuin tänään. Taidan hyödyntää tämän tilaisuuden : )