Tänään jo aamulenkillä sää antoi osviittaa päivän lämpötilasta – tuli hiki sillä pienellä metsäosuudella, jota aamuisin kierretään : ) Töiden jälkeen jahkailin kotona, että lähteäkö mökille vai odottaa illan viilentymistä kotipihalla vai liittyä shelttiväen yhteislenkille klo 19. Asian ratkaisi puhelinsoitto, jossa Niinan kanssa sovittiin, että lähdetään käymään Kiimingissä koiria uittamassa. No, ei kun tuumasta toimeen.

Kesäsää pisti parastaan, aurinko paistoi, oli jopa hiostavan lämmintä ja sääskiä, polttiaisia ja mäkäröitä oli seurana, kun laiturilla istuttiin jokimaisemaa ihailemassa.

Saunan lämpiämistä odotellessa Niina uitti Vilin, Voltin ja Lillin. Nekku säästyi uittamiselta, kun olin sen juuri edellisenä iltana kotona pessyt ja ajattelin, etten viitsi heti perään turkkia uudelleen kastella. Niina intoutui myös harjoittamaan Volttia ja Viliä agilityssä, rimojen ollessa maassa. Meidän neidit pistin siksi aikaa sisälle mökkiin syömään, jotta harjoitusrauha säilyi : )

Saunasta oli mukava käydä joessa vilvoittelemassa. Mittari joessa kertoi, että jokivesi oli +19 asteista. Saunomisen aikana ukkoskuuro kulki ohi ja siellä joessa lilluessamme satoi välillä vettä. Koirat tulivat laiturille meidän polskimista ihmettelemään ja uskaltauduin ottamaan kameran käsiini joessa seisoessani.

1277928155_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1277928214_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Saunan jälkeen vilvoittelimme lisää ”kesähuoneessamme” sääskien ja muiden verenhimoisten öttiäisten ulottumattomissa.

Kotiin lähdön koittaessa lähdin hakemaan laiturilta sinne viemiäni tuolia pois ja samalla ajattelin ikuistaa Voltin kaunis jokimaisema kuvan taustalla. Laiturilla oli Voltin lisäksi Nekku ja Lilli.

Tilanne tuli hyvin äkkiä, kuului vai molskahdus ja Nekku räpiköi laiturin tuntumassa vedessä. Hätäännyin ja laskin kameran kädestäni laiturille ja tartuin Nekkua etujalkojen takaa ja nostin laiturille. Koira tietty heti puisteli enimmät vedet turkistaan laiturille päästyään ja kamera kastui siinä rytäkässä :o No ei se kamera ainakaan vielä rikki mennyt!

Nekku ui kuin uikin tällä reissulla, vaikka alkuillasta ajattelin toisin ja se kuva Voltista jäi ottamatta.