Viikonlopun aikana on jälleen tullut opiskeltua tätä digikuvaamisen jaloa taitoa. Pääsin mukaan Pohjoisen Belgien järjestämälle valokuvauskurssille, josta ensimmäinen osio oli tänä viikonloppuna. Aihe oli muotokuvaus. Lauantai-iltana kävimme opettajana toimivan Sarin kotona kuuntelemassa tiiviin kaksituntisen teoriaosion, koskien herkkyyttä (ISO-arvo), himmenninaukkoa sekä suljinaikaa. Opit sai muhia päässä yön yli ja tänä aamuna klo 10 olimme sitten innokkaina muotokuvamaan toistemme koiria. Kuvauspaikaksi Sari valitsi Vihiluodon Torpan kohdalla meren jään, jossa taustaksi saimme kilometritolkulla avaa merta ja kaukaisen horisontin.

 

Kuvasimme aluksi kolmen porukoissa, jolloin yksi kuvasi, yksi oli hihnan toisessa päässä ja omistaja yritti saada koiran pysymään paikoillaan ja näyttämään tietysti mahdollisimman edustavalta. Meren jäällä tuuli kylmästi ja Lillin korvat tietysti nousi pystyyn. Koiraa asetellessa kuvattavaksi, piti ottaa huomioon siis tuuli ja yrittää pitää koira mahdollisimman nätisti seisomassa. Kuvaajan täytyi ottaa kameran säätöjen lisäksi huomioon kohteen sommittelu ja myös se mitä taustalla kuvaushetkellä näkyi. 
 
Kuten kuvasta näkyy, kurssilaiset todella paneutuivat muotokuvaukseen. 

Kuvaamisessa pidettiin kahvi- ja glögitauko pullan kera. Ah, kyllä lämmin juoma maistuikin.


Minulle mustan koiran kuvaaminen valkoisella hangella oli tosi haasteellista. Sari kertasi useaan otteeseen keinoja, jolla mustan koiran värisävyt saatiin näkyviin, ettei kuvassa ollut vain musta möykky. Kotona kuvien kuvaustietoja katsellessa ei kaikki opit olleet kuitenkaan menneet perille, varsinkin valotuksen säätö (EV) on useasta kuvasta jäänyt tekemättä. Tämä kertoo vain sen, että en ole tottunut kuvaamaan kameran käsisäädöillä vaan etupäässä käyttänyt kamerasta löytyviä automaattisia ohjelmia. No, tästä on hyvä jatkaa harjoituksia omilla koirilla.

Ensi viikonloppuna kurssi jatkuu ja aiheena on liikekuvaus : )