Pitkästä aikaa (edellinen kerta kesäkuussa 2008) ilmoitin Lillin näyttelyyn Kajaaniin 18.4. Lauantai aamuna Jonna, Nero ja Macy kävivät meidät hakemassa kotiovelta. Aurinko paistoi alkumatkan, mutta saavuttuamme lähemmäs Kajaania pilveili ja satoi hieman luntakin. 

Olimme hyvissä ajoin näyttelypaikalla Kajaanin Palloiluhallissa. Kehä oli toista tuntia myöhässä ja aikaa piti kuluttaa jotenkin. Oulun alueelta oli useampi sheltin omistaja lähtenyt myös näyttelyreissulle, joten aikaa tapettiin oikein porukalla ; )  Odotellessa tuli kylmä, vaikka olin pukeutunut lämpimästi. Kylmää yritin pitää loitolla kuumalla kahvilla sekä juoksuttamalla Lilliä kehän reunamailla.

Lilli esiintyi niin kuin sen esitin – ottipa muutaman hyppylaukka-askeleenkin, mikä lie neitiä niin villinnyt kehässä. Tuomarin mielestä kirsun pigmentti olisi voinut olla parempi ja häntä pidempi. Nämä olivat ihan uusia puutteita, muu osio olikin sitten arvostelussa tuttua juttua. Tähän näyttelyyn lähdin Lillin kanssa ihan ilman harjoittelua ja se varmaan näkyi sivuliikkeissä, jotka eivät myöskään olleen kehumisen arvoiset  Avoimen luokan narttuja oli viisi ja Lilli sijoittui kolmanneksi maininnalla erittäin hyvä. No kokemus tämäkin, jota voi sitten vanhana muistella : ) Reissussa hukkasin melkein uudet nahkahanskat  ja yöllä heräsin ja muistin mihin ne jäi – näyttelyalueen wc:n naulaan : (

Hyvin nukutun yön jälkeen päätin aloittaa sunnuntaipäivän penkkiurheilemalla. Virpiniemessä oli OKK:n agilityn kisaviikonloppu ja klo 9 aamulla aloittivat urakan 1-luokan kisaajat. Paikalla oli useita tuttuja sheltin omistajia ja olipa mittelit Nessu ja Ykäkin valmiina starttaamaan omistajiensa kera.

1-luokan kisojen jälkeen kävin kotona hakemassa koirat kyytiin ja ajelin Haukkukeitaalle, jonne saapuikin jälleen mukava määrä sheltin omistajia lenkkeilemään. Shelttejä livenä saapuivat katsomaan äiti ja tytär ja hekin kiersivät metsässä saaden samalla seurata koirien kisailuja ja kuulivat lisää shelteistä rotuna. Aurinko paistoi, mutta tuuli oli kylmää ja purevaa, mutta metsän suojissa tuulesta ei ollut haittaa.
1240247432_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Elmeri edellä ja Nekku perässä. Aidan tällä puolen Paavo ja Vili.
1240247441_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Vilma (bluemerle) oli virtaa täynnä. Vilmaa yrittää tavoittaa Paavo.