Viikonlopun lämmin sää antoi jo hieman lupausta tulevasta kesästä, kun aurinko paistoi ja lämpötila kohosi +15 asteeseen.  Auringon valo ja lämpö antavat kyllä tunteen, että elämä alkaa tavallaan uudelleen pimeän ja pitkän talven jälkeen. Yksi varma kevään merkki on ”kesän tekeminen” takapihan terassille eli lumen lapiointi pois terassilta : )

Lauantaina iltapäivällä saimme metsälenkkiseuraksi Jonnan, Ricon, Neron sekä Jonnalla hoidossa olleet Minnin, Macyn  ja Nellin. Aluksi Nelli varmaankin oudoksui porukan kokoonpanoa ja jäi polulla peränpitäjiksi, mutta kun heitin muutaman kerran Lillille kepin, kävyn tai lunta umpihankeen, niin Nelli innostui seuraamaan Lilliä kahlaten sen perässä upottavassa lumessa haukun säestyksellä. Näin mentiin sitten suurin osa lenkistä ja vaikka metsässä oli vielä lunta, rapaantuivat koirien tassut ja mahanalukset täydellisesti.

Kevään huono puoli on juuri koiranomistajan kannalta tuo tassuihin ja mahanaluskarvoihin tarttuva lika/hiekka. Jokaisen ulkoilureissun jälkeen meidän neidit pääsevät pesulle. Ne ovat jo niin tottuneita ulkoilun jälkeiseen kuvioon, että vuorotellen tassuttelevat pesuhuoneessa suihkuteltaviksi. Pesuista huolimatta lattialla avojaloin liikkuessa tuntee hiekan tarttuvan jalkapohjiin…

Sunnuntaina pesin terassin vesiletkun avulla ja Lilli tietysti oli kaverina. Lilli yritti siepata vesipisaroita suihkuavan vesiletkun päästä ja tietysti koira kastui siinä touhussa.  Uimisesta Lilli ei tykkää, mutta vesipisaroiden kiinniottaminen on sen kesäinen lempipuuha. Iltapäivällä avasimme sitten terassikauden nauttimalla kahvit ja vohvelit, mansikkahillon ja kermavaahdon kera auringon paisteessa : )
 

Shelttilenkilläkin kävimme ja jälleen oli mukavasti shelttejä mukana. Uutena lenkkeilijänä oli Sofi(a)-sheltti, johon Jasu-poika ihastui ja piiritti poikamaiseen tyyliinsä ahkerasti.  Jopa niin ahkerasti, että nämä kaksi jäivät lenkin lähtöpaikalle, kun muu porukka ehti edetä polkua jonkin matkaa. Onneksi peränpitjät huomasivat nämä kaksi ja kertoivat edessäpäin käveleville koirien omistajille asiasta : )