Sunnuntaille oli luvattu -18 asteen pakkasia. Aamulla auringon nousun aikaan (klo 9.37) meidän mittari näytti vain -12 astetta. Iltapäivälle oli tiedossa shelttiväen pikkujoulut, joten tämän sunnuntain yhteislenkki oli tarkoitus tehdä ennen pikkujoulun alkua Pateniemessä.

Minä uskoin säätiedotusta ja kävin aamulla kymmenen aikaan reilun tunnin lenkin metsässä koirien kanssa. Kun koirat saavat juosta vapaana, ei niissä näe palelemisen merkkjä, mutta kun paluumatkalla jouduin kytkemään koirat hihnaan, alkoi kolmella jalalla pomppiminen välittömästi. Kotona olin puolen päivän aikoihin ja mittari näytti jo -16 astetta : (

Patelaan lähdin ajelemaan Lillin kanssa. Yhteislenkin oli päättäny jättää suosilla väliin, auton mittari näytti Patelassa -19 astetta. Pihamaalla oli jo autoja ja muutama sheltti-ihminen koirinensa. Kuulin paikan päällä, että osa porukasta oli kuin olikin lähtenyt yhteislenkille. No ei voi muuta sanoa, kuin että tosi reipasta sakkia.
 
Honkapirtti täyttyi ihmisistä ja koirista. Syötävää kertyi keittiön puolelle ihan mahottomasti ja ahkeria ihmisiä oli laittamassa tarjoilutiskiä kuntoon.

1291058707_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Sulo pikkujoulutunnelmissa

Ohjelmaakin oli pikkujouluun mietitty. Anne (Tulitopaasin kennelistä) oli rustannut yhdeksän kysymyksen tietovisan ja leikkimielisen, no sanon sitä vaikka "missikisaksi", jossa 10 vapaaehtoista sheltin omistajaa saivat numerolapun rintapieleen tietämättä, mitä joutuvat tekemään.

Nämä 10 henkilöä esittelivät koiransa kävelyttäen sitä hihnassa edestakaisin ja ympärillä olevat saivat äänestää omasta mielestä kivointa shelttiä. Perusteluja valinnalleen ei tarvinnut tilittää kenellekään, vain merkitä osallistujan numero lappuun : )

Minä olin kotona selaillut Liisa Kukkasen kirjaa "101+ ohjelmaa koiraväelle". Poimin sieltä kisailun, jossa pyykkipojalla nostettiin koiraruokanappula purkkiin. Ei niin helppoa, kuin luulisi : )
 
Olin "tuunannut" kotona filmipurkkeja, joihin Anne Tulitopaasin kennelistä oli lahjoittanut shelttipennun kuvia. Tuunatut filmipurkit olivat idea Roska päivässä -liikkeen sivulta. Filmipurkki onkin oivallinen matkatuhkis tai miniroskis. Lisää käyttötapoja sai jokainen itse keksiä ja paikan päällä tulikin mainintoja mm. koiran namipurkista ja kolikoiden säilytysastiasta parkkimaksuja varten. Mukavasti purkkeja lähtikin ihmisten matkaa : ) 

Tiina (Usvatar kennelistä) oli tuonut paikan päälle arpajaisia varten joulukukka-asetelman sekä erillisen lahjapussin koiralle.

Aikaa pikkujoulun viettoon Honkapirtillä oli varattu 3 tuntia. Aika kului ripeästi ja osa suunnitelluista kisailuista päätettiin jättää seuraavaan kertaan sillä loppusiivouskin piti hoitaa talkoovoimin ennen ovien lukitsemista.

Pöytiä ja tuoleja oli haettu juhlasalin puolelta ja pikkujouluväki kantoi niitä porukalla sinne takaisin. Siivouksesta (tiskaus, pöydät, lattiat, matot) jäivät huolehtimaan Tarja, Aini, Katja, Päivi ja minä.

Niin ja sitä väkeä olikin osallistumassa pikkujoulun viettoon runsaasti. Facebookin puolella ilmoitin ihmisiä olleen mukana 42, mutta uudelleen ottamiani valokuvia katsellessa väkimäärä lisääntyi yhdellä. Koirien määrä oli noin 48. Tähän summaan päädyin ihmisten perusteella, vaikka ihan satavarma en ole, oliko kaikilla kaikki sheltit edes mukana : ) 
 
Petri Eklund on julkaissut omassa kuvapankissaan ottamiaan kuvia pikkujoulusta. Hienosti noista kuvista välittyykin tilaisuuden tunnelma, joka oli iloinen ja rento.