Lauantaina vietettiin shelttiporukalla riehaa Haukkukeitaalla. Ohjelmassa oli koiratanssi- ja tokonäytös. Sen jälkeen kisailtiin pujottelussa ja agilityrallattelussa, jossa esteinä oli kaksi hyppyä ja kolme putkea. Lilli yllätti minut voittamalla agilityrallattelun ajalla 8,51 s. Juuri hetkeä aikaisemmin oli vasen polveni jäänyt kyykyssä ollessani jumiin ja jalan oikaisu oli yhtä tuskaa.
Joten kaikki kunnia Lillille hienosta ratasuorituksesta, ohjaaja oli tosi hidas ja peränpitäjä : )

Agilitykentältä siirryimme nurmikentälle, jossa esittelin Lillin kanssa flyball-lajia parin kierroksen verran. Ensimmäinen kerta meni nappiin, eli juuri niin kuin sen pitääkin mennä. Toisella kerralla pallo singahti laukaisulaitteesta sivuun ja Lilli toi pallon ohi hyppyjen. 

Shelteille ja heidän omistajilleen oli vielä kaksi kisailua – tokorally ja nakinsyöntikisa. Tämä tokorally ei ollut sitä virallista laatua olevaa rallytokoa, vaan radan suorittamisessa otettiin aikaa ja tehtävinä oli luoksetulo, maahanmeno, pujottelu ja hyppy. Rata oli suorakaiteen muotoinen. 

Nakinsyöntikisassa nakit söi sheltti, mutta omistaja sai kannustaa koiraansa, mutta ei saanut koskea nakkipalasiin. Kolme nakkipalasta kellui vesivadissa, veden juuri ja juuri peittäessä nakit. Nakinsyönti tyylejä oli yhtä monta kuin oli shelttiäkin. Hymyt oli herkässä, kun tätä lajia seurattiin.

1245345407_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Nekkukin pääsi näyttämään nakinsyöntitaitonsa. Nekun kuvasi © Anne Heikkala.
 

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä saimme sheltintrimmausopetusta. Mallina oli sheltti, kuinkas muutenkaan. Lisäksi kaikille halukkaille oli jaossa kirjalliset kotitrimmausohjeet.

Sää suosi tätä tapahtumaa, lämpöä oli n. +19, pilvinen taivas ja välillä puuskittainen tuuli. Vettä ei kuitenkaan satanut, eikä aurinko paahtanut, vaikka vähän näyttäytyikin tapahtuman aikana. Mukana tätä riehaa oli viettämässä n. 30 ihmistä, osa heistä tulevia sheltin omistajia.