Eilen meillä oli Meijun, Ronjan ja Iineksen kanssa treffit yhteislenkin merkeissä Haukkiksella. Siihen parkkipaikalle pk-kentän suunnasta tuli juosten suunnistajia ja kääntyivät pururadan suuntaan. Päätimme lähteä ihan eri suuntaan lenkille, kun edellisenä iltana osa shelttilenkkeilystä meni hihnalenkitykseksi.

No eihän me niistä suunnistajista eroon päässeet, vaan polkuja jota kuljimme, suunnistajian tuli useampi juosten vastaan. Ei kun koirat luoksetulokutsulla viereen pellolle ja odotus, että suunnistajat juoksevat ohi. Tätä toistoa tuli lenkin aikana usemman kerran.

Nekku näytti jälleen sen ikävämmän puolen luonteestaan, kun sheltti Cheri pääsi yllättämään Nekun (mainittakoon, että Cheri on väriltään tricolor ja se musta väri on Nekulle kuin härälle punainen vaate). Nekku oli selin Cherin tulosuuntaan ja Nekku ei edes haukkunut Cheriä, kun se huomasi sen, syöksyi kohti pää kumarassa ja hampaat irvessä kävi Cherin kimppuun. Ei siinä veri lentänyt, mutta silti minua harmittaa suunnattomasti Nekun käytös. Jälkikäteen olen Nekun käytöstä Cherin omistajalta anteeksi pyytänyt ja asia on siltä osin kunnossa. 

Nekun käytöksen toisia, vieraita koiria kohtaan olen tiedostanut jo kauan ja pidänkin silmät ja korvat auki aina kulkiessamme metsässä. Useimmiten havaitsen muut kulkijat ajoissa ja Nekku tulee kutsusta luokse - no, joskus pitää ensin saada käydä muutaman metrin päässä haukkumassa tulijaa, jonka jälkeen palaa takaisin.

Lenkki Iineksen ja Ronjan kanssa sujui entiseen malliin, välillä nelikko juoksi metsässä, Nekun toimiessa "jäniksenä" ja sitten yhdessä nuuskuttelivat hajuja : )

Poseerauskuviakin otin metsäaukiolla, vaikka itikat ohvista huolimatta kävivät kimppuun hanakasti.

1274505893_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Iines ja Ronja poseeraa. Ronjan naama ja kaula kastui vedestä, kun Ronja yritti ottaa lentävää vettä ilmasta suuhunsa ja osa tietysti meni ohi ; )

1274506313_img-d41d8cd98f00b204e9800998e