Maanantai-iltana palasimme mökille takaisin, kun sunnuntai aamun sade ja kolea keli meidät ajoi kaupunkiin. Sää on on ollut taivaallisen ihana, lämmin ja ajoittain jopa tukala. Onneksi tuuli on vilvoittanut olotilaa sekä pulahdukset jokeen. Joen vesi +20 astetta, vaikka Jaakko sen kylmän kiven jo paiskasikin veteen.

Tänä aamuna heräsin puoli seitsemän, kun Lilli totuttuun tyyliin alkaa vinkumaan, kun haluaa huomiota. Koirille siis ruokakipot kirsujen eteen ja itse ulos kohti pihan perää ja puuceetä.

Puucee on n. m x m koppi, joten aika hämärä paikka. Huomioni kiinnittyi reiän vieressä olevaan tummaan möykkyyn ja ajattelin, että jälleen on villaa tipahtanut hirren raosta. Puuceessä on sähkölampppu, jonka napsautin päälle. Hyi ja kauhistus, kuollut hiiri pötkötti puuceen kannella ja ympärillä kuhisi kovakuoriaisia, joita oli niin monta, että ne saivat hiiren liikkumaan.

Lamaannuin täysin puuceen ovelle. Näky iljetti ja käännyinkin pois ja herätin mieheni. Muovipussi kourassa pyysin hätä siirtämään raadon pois. Ei minua yleensä kuolleet eläimet näin saa panikkiin, mutta ne koppakuoriaiset sen hiiren kimpussa, se oli jo liikaa!

Epäselvää on, miten hiiri päätyi puuceen kannelle? Ei se siinä edellisenä iltana vielä ollut, kun ennen nukkumaan menoa vessassa piipahdin...

Kuurasin puuceen kuuman veden ja puhdistusaineen kanssa aamupäivällä. Ennen puhdistusta en voinut vessaa käyttää. Päivän mittaan on tullut vierailtua pihan perällä ja joka kerta pitää kurkistaa puuceen ovelta, ettei mitään ylläriä ole ennen kuin olen sisään astunut – minäkö vainoharhainen? ; )

Lilli ja Nekku ovat helteestä huolimatta leikkineet takaa-ajoleikkiään. Tänään on tuuli helpottanut koirienkin olotilaa. Iltapäivällä aurinko meni pilveen ja lämpötila laski 29 asteesta 20 asteeseen. Tämä lämpötilan lasku jo tuntui ihollakin ja helpotti olotilaamme huomattavasti.

1280255280_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Iltapäivällä alkoivat tummat pilvet lähestyä mökkirantaa

Nekku on päässyt myös oravajahtiin, kun pihapiirin puissa on pari oravaa pitäneet meteliä ja Nekku on tietysti seurannut oravien menoa puunjuurelta toiselle.

Mukavasti on päivä kulunut ulkona ollessa. Puuhastelu pihamaalla on ollut lyhytkestoista ja touhuilun jälkeen on pulahdus jokeen ollut paikallaan. Kesähuone suo suojan sääskiltä, kärpäsiltä ja paarmoilta. Siellä on ollut mukava istua, kirjoitella muutama postikortti, lukea, surffata netissä ja vain istua ja tuijottaa virtaavaa jokea.

1280256008_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tunnistusapua kaivataan - mikähän mahtaa olla tämän luonnonkukan nimi?

Kävin kirjastosta lainaamassa kaksi kasvikirjaa, kun niin ärsyttää, kun ei tunnista kuvaamiaan luonnonkukkia. Kirjoista on ollutkin apua, muutamalle kasville on löytynytkin nimi : )