Jouluaatto valkeni harmaana ja lumettomana. Aamutoimien jälkeen Lilli ja Nekku seurasivat tarkasti keittiössä, kun valmistelin kinkun paistokuntoon. Nekun pieni musta kirsu haisteli harmaasuolatun kinkun tuoksua, koiran seisoessa tomerasti kahdella jalalla työpöydän ääressä.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Jälkiruoan valmistuksessa molemmat koirat olivat "apuna". Vispikermaa tuli jälkiruokaan kaksi purkkia, joten molemmat koirat saivat tyhjän avatun kermapakkauksen nuoltavakseen.

 

Jouluaattona koirat saivat sitten joulukinkkua pieninä makupaloina. Pukkikin oli Pudasjärven suunnalta muistanut Lilliä ja Nekkua, kun molemmille oli omassa paketissa purupalat. Lilli osasi oman paketin avata ja makupala katosikin hyvin nopeasti Lillin massuun, mutta Nekulta loppui paketin avaamisinto heti alkuvaiheessa. Autioin Nekkua hieman ja niin sekin pääsi pureskelemaan makupalaansa.

 

Metsälenkkejä teimme joka päivä, poikkeuksena tapaninpäivä, kun satoi räntää ja siinä sateessa kävin Lillin ja Nekun kanssa pururataa kiertämässä. Lenkkiseurana Niina ja Vili.

 

Kiitos kaikille koiramaisen joulukortin lähettäneille, niitä oli tosi mukava saada ja katsella!