Nopeasti on taas viikko kulunut, nyt eletään jo torstaita. Sää on ollut harmaata ja sateista, mutta meille on onneksi löytynyt sateetonta rakoa lenkkeilyille koirien kanssa.

Viime perjantaina muutaman viikon tauon jälkeen lähdimme mökille. Viikonlopulle olikin luvattu kuivaa ja lämmintä säätä. Mökin ympäriltä koivut olivat tiputtaneet keltaisia lehtiä maahan ja tuli todella syksyinen olo mökin pihamalla liikkuessa. Edelliseltä käyntikerralta joen rannalla odotti iso kasa kuivuneita oksia polttamista ja siinä illan hämärätyessä mies laittoikin tulen nuotioon - vähän oli juhannusolo, kun risut roihusivat kuin juhannuskokko : )
 
Ilta oli vielä lämmin, joten saunassa käynnin jälkeen ei tarvinnut saunarakennuksesta kiirettä pitää mökin lämpöön. Lilli ja Nekku tulivat molemmat saunan eteiseen sängylle odottamaan saunojia. Enää ei huvittanut uida joessa, vaikka olisihan se ollut eksoottista pulahtaa pimeässä kylmään jokeen.

Mökin lämmössä oli mukavan rauhallista ja mukavuuden tunnetta lisäsi vielä hyvä ruoka. Unta ei tarvinnut houkutella ja koiratkin pääsivät makuuhuoneen kerrossängyn alapedille nukkumaan.
 
Lauantaipäivä hurahti kaupungissa ja iltapäivällä lähdin koirien kanssa Haukkukeitaalle agilitykisoja katsomaan. Vuosien varrella moni kisaaja on tullut tutuksi ja heidän suorituksiaan on mukava seurata ja osa tallentui myös videolle.

Sunnuntai aamu oli harmaa ja sadettakin oli luvattu. Tuulikki oli ilmoittanut Lillin OKKn järjestämiin agilitykisoihin, jonne siis lähdettiin sunnuntai aamuna. Viimeiset unen rippeet kaikkosivat silmistä pyöräillessäni kisapaikalle, Lillin ravatessa polkupyörän rinnalla - siinhän sitä samalla tuli Lillille lämmittelylenkkiä : )

Minä seurasin kisoja kentän laidalla ja tietysti suoritukset piti videoida. Mukava niitä on myöhemmin kotona rauhassa katsella. Eka rata meni hylätyksi ja toiselta radalta 10 virhepistettä. Tuon agiradan toiseen viiden virhepisteen tuloon, minullakin oli osuutta... Tuulikki on blogissaan tilittänyt omalta osaltaan molempia ratoja.

Jäin vielä katsomaan 2-luokan kisoja, eniten tietysti kiinnosti tuttujen shelttien omistajien kilpailut.
 
Kotona ehdin käydä syömässä ja koiraa vaihtamassa. Sunnuntaina oli jäljen alkeiskurssin toinen harjoituskerta. Jälleen suunnattiin Kiimingin suuntaan.

Kaikki kurssilaiset pääsivät tekemään lyhyen, puolikuun muotoisen jäljen, jonka varrelle jätetiin kolme keppiä. Jälkien vanhenemista odotellessa jokainen koirakko sai harjoitusta metsäautotien toisella laidalla. Nekku ei edelleenkään innostunut kepin noudosta. Aika turhauttavalta tuntui näyttää jäljen alkua, kun ei se homma siitä edennyt niin kuin olisi toivonut.

Sainkin kotiläksyksi ihan vain opettaa Nekulle lelun nostoa lattialta suuhun...

Harjoitusten jälkeen kiersimme vielä neljän hengen porukalla soramonttujen keskellä olevan lammen koirien juostessa irrallaan mukana : )