Heräsin aamulla ennen klo kuutta, joten päätin kävellä töihin ja otin molemmat koirat mukaan. Reppuun pakkasin koirille makuualustan ja niin sitten 6.30 jälkeen lähdimme kohti keskustaa.

Töihin päästyäni koirien tassut ja mahanalustat piti pestä ahtaassa siivouskopissa – järkyttävää, kuinka sää voi olla tällainen joulukuussa!

Nekku otti työpäivän rauhallisesti etupäässä pötkötellen, mutta Lilli seurasi minua herkeämättä huoneesta toiseen – täysi työpäivä sille ; ) Pari kertaa käytin koiria ulkona pissalla päivän aikana, mutta silti työpaikkani ainoalle matolle ilmestyi pissaläntti.

Molemmat koirat seisoivat edessäni, kun tivasin niiltä, kumpi siihen matolle pissasi. Lilli pysyi paikoillaan hölmistyneen näköisenä, Nekku alkoi kiemurrella, tuli viereeni, pissakohdan kiertäen.

Työnsin pissalta haisevan etusormeni Nekun kirsun alle ja mitä koira teki…. irvisti pahannäköisesti kohottaen ylähuulen ja paljastaen hampaat. Luulin hetken, että se puree minua siihen sormeen.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Ei muuta kuin matto hanan alle, huuhtelu ja ulos kuivumaan. No eihän mikään kuiva tähän aikaan vuodesta ulkona, mutta ainakin suurin osa vedestä valui pois ja matto tuulettui.

 

Työpäivä oli siis hieman erilainen kuin tavallisesti ja kotimatka taitettiin myös jalan. Eipähän tarvinnut heti töiden jälkeen singahtaa koiria ulkoiluttamaan, kun molemmat nukkuivat useamman tunnin kotiin päästyämme.

 

Iltauutisten aikaan käytin koiria vielä ulkona. Uusi vuosi on tulossa, sillä hätäisimmät jo paukuttelivat papatteja ja jostain kauempaa kuului isompiakin poksahduksia. Seurasin koirien reagointia, eikä papattien pauke tuntunut niitä häiritsevän ollenkaan.