Useasta blogista olen lukenut koirien erilaisista jalkavaivoista ja eilen illalla tämän saman kohtalon koki Nekku.  Kävimme alkuillasta Hiirosessa pururataa kiertämässä ja siellä puolihämärässä molemmat koirat viilettivät tavalliseen tapaan peräkanaa juoksusta nauttien.

En huomannut kotiin tullessa Nekun hihnassa nilkuttavan, mutta illalla 22 aikoihin ihmettelin, kun käytin koiria takapihalla iltapissalla, että miksi Nekku ei astu toisella takajalalla ollenkaan maahan.
Tietysti heti kopeloin koko vasemman takajalan ja ainoastaan jalkaa suoristaessani varovasti koira päästi vingahtavan äänen. Odotin koko tutkimukseni ajan, että Nekku puree minua, jos jalka tosiaan on jostakin kohdasta todella kipeä, mutta ei. Rauhallisena tyttö vain makasi kyljellään.

Aamulla sama nilkutus jatkui, joten koira mukaan töihin kevythäkin kera. Sain Akuuttiin ajan klo 13.50 ja Nekku rauhoitettiin tutkimuksen ajaksi. Lääkäri totesi hoitopöydällä ettei mistään vakavasta vahingosta ollut kyse, mutta pyynnöstäni Nekun molemmat polvet rtg-kuvattiin. Kuvista kävi ilmi, ettei vasen polvi ainakaan ollut vahingoittunut. Diagnoosi oli nivelsidevamma. Lääkärin määräyksestä kipulääkettä muutaman päivän, hihnalenkitystä 2-6 viikkoa ja ei rasitusta, kiipeilyä eikä hyppimistä.

 

Nekku on kova vahtimaan sisällä ja varsinkin hyppimään sängyille nähdäkseen paremmin ikkunasta ulos. Nyt ei auta muu, kuin pitää Nekkua päivisin kevythäkissä, jotta ei pääse ponnistamaan takajaloillaan yhtään, eikä riehumaan Lillin kanssa.

Niin ja otsikkoon liittyen painoa ei saa tulla yhtään enempää, totesi eläinlääkäri. Tämän päivän paino Akuutin vaalla oli tasan 7 kg. Kevään 2008 sterilisaation jälkeen painoa on tullut lisää n. kilon verran, joten sen kilon verran painoa pois, niin niveletkin tykkää : )