Kylmässä viimasäässä on viikko vierähtänyt. Eipä ole paljoa tehnyt mieli viedä itseä eikä koiriakaan pidemmälle lenkille. Tuossa ollaan pyöritty kotinurkilla.
 
Sunnuntaina, 21.11. shelttilenkkeiltiin Limingassa. Tosi, tosi mukava oli päästä välillä tuttuakin tutummasta metästä uusiin maisemmin. Mukavasti oli porukkaakin mukana, shelttejä yhteensä 17 +Nekku : )  Teukka johdatteli meitä metsämaastossa ja koirat nuuskuttelivat innoissaan uusia hajuja. Sää oli harmaa, mutta mutten passeli talvisää ulkoiluun.

1290885261_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1290885272_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1290885282_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tiistaina osallistuin elämäni ensimmäiseen Petpartyyn : ) Maarit kutsui kotiinsa katselemaan ja hypistelemään rotuaiheisia tarvikkeita. Paikalla oli tuttuja koiranomistajia ja tulihan sieltä jotain tilattuakin jutustelun ja kahvittelun lisäksi ... http://www.petparty.fi/. Kiitos Maaritille kutsusta.

Lillin ja Nekun hampaampoistopäivä oli sitten keskiviikkona 24.11. Puolenpäivän aikoihin poikani toi koirat työmaalle, josta kävelypelillä sitten siirryttiin Akuuttiin. Nekku pääsi ensin untenmaille ja Lillin kanssa odoteltiin paikanpäällä tilanteen kehittymistä. Käväisin siinä välillä kyllä kaupungilla ja Lilli pääsi seurustelemaan henkilökunnan kanssa sillä aikaa.

Vihdoin puolikolmen aikohin Lillikin sai piikin ja nukahti syliini. Minä odottelin "yksiössä" Nekun kanssa Lillin operaation ajan. Kieli poskella Nekku nukkui lääkitystä pois ja sai ohikulkevalta henkilökunnalta ihasteluja. Nekku kuulema niin muistutti Suomen pystykorvaa ; ) Ilmeisesti Suomen pystykorva rotuna viehättää meitä suomalaisia - muitakin kuin minua.

Nekun oikea yläP4 poistettin ja myös vasemmalla yläP4 vieressä heilunut hammas poistettiin. Ien oli tulehtunut tämän poistetun poskihampaan kohdalta, mutta muuten hampaisto ja suu oli hyvässä kunnossa.

Lilli pääsi jo toisesta (vasen) yläP4 -hampaastaan, edellinen poistettiin vuonna 2008 samanlaisen murtuman vuoksi. Tämä nyt poistettu hammas oli jo kuollut ja vaati eläinlääkärin mukaan hiemen "töitä", jotta hän sai sen irroitettua. Lillin hampaisto oli muuten myös hyvässä kunnossa. Nyt passaa molempien koirien hymyillä valkoisilla hampaillaan.

Lilli toipui kotona huomattavasti nopeammin nukutusaineen vaikutuksesta. Nälkä taisi ajaa sen keittiön pöydän ääreen norkoilemaan. Molemmat koirathan piti pitää ilman ruokaa operaatioaamusta lähtien, joten kyllähän se massu varmaan ruokaa huusikin illalla.
Nekku kieltäytyi syömästä yrjölänpuuro+lihaseosta. No, ruokahalu palautui jo seuraavana aamuna : ) Molemille koirille hampaanpoiston jälkeen kotihoitona pehmyt ruoka viikon ajan, särkylääke- ja antibioottikuuri.

Jälleen kerran Tapiolan eläinvakuutuksesta oli iloa. Molempien koirien hoitolasku oli yli 300 euroa/koira, mutta vakuutus korvasi Lillin hoidosta 75% ja Nekun hoidosta 68 % : )