Juhannusaaton aurinkoinen ja lämmin, mutta tuulinen sää houkutteli olemaan mökillä ulkona – sääskistä ei nimittäin ollut haittaa, niitä ei tuulen takia ollut : )

Tulevia sääskien täyteisiä kesäiltoja varten rakennettiin kolmesta moskiittoverkosta kesähuoneeksi ristitty alue mökin terassille. Aika pikainen kyhäelmä pyykkinarusta, pyykkipojista ja moskittoverkoista tuli, mutta viihtyisän toimiva. Testasimme kesähuonetta kooten siellä palapeliä ja pelaten Unoa pitkästä aikaa.

1277752903_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lilli ja Nekku tykkäsivät myös tästä kesähuoneesta. Kun me ihmiset pelasimme "kesähuoneessa", koirat käpertyivät terassin lattialle viltin päällee nukkumaan. Yhdessä on niin hyvä olla <3.

Aika kului mökillä niin nopeasti. Mattoja pesin muutaman ja jos ei muuta hommaa ollut, niin aina voi rikkaruohoja ja nokkosia kitkeä jostakin kohtaa tontilta ; )

Koirat juoksuttivat toisiaan ympäri mökkipihaa, mutta saivat myös juosta pallon perässä. Nekku tykäistyi leikkiin, jossa minä heitin kevyen pallon mökin katolle ja Nekku jäi odottamaan, että mistä kohdasta se tipahtaa alas. Nekku sai kuin saikin pallon ilmasta kiinni useamman kerran : )

Lillille lyötiin sählypalloa muovisella pesäpallomailalla. Sitä leikkiä Lilli jaksaa ihan loputtomiin, hakee pallon aina takaisin. Nekku osallistui myös tähän leikkiin yrittämällä tavoittaa ilmassa viuhuvaa muovista pesäpallomailaa : ) Maassa liikkumattomana oleva maila ei kiinnostanut.

1277752870_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Naapurin kanat saivat olla rauhassa tähän aamuun asti. Nekku ei edes mennyt kanojen suuntaan mökkipihaltamme. Tänä aamuna sitten kana tepasteli meidän pihalle, jolloin otin koirat sisään ja hätistelin kanan kotiin päin.

Odottelin jonkin aikaa, jonka jälkeen päästin Nekun takaisin pihalla. En ehtinyt kunnolla jatkaa hommia sisällä, kun korviin kantautui kanan kaakatusta. Ehdin nähdä pihamaallamme vilahduksen valkeasta möykystä, mutta keskityin Nekun saamiseen sisälle. Nekku tottelikin käskyä yllättävän hyvin – ehkä se oli saanut tehdä jo sen, mikä sitä eniten kiinnosti, mene ja tiedä :o

Nekun ja Lillin odotellessa sisällä kävin vielä tarkistamassa rannan, mutta en nähnyt kanaa missään. Tässä mietin jo verkon laittamista rannan tuntumaan, jotta kanat pysyisivät pois meidän puolelta...