Aikaisin Isänpäivän aamuna vanhempi poikamme kyyditti minut ja mieheni lentokentälle. Kotoa lähdin kuten olisin lähtenyt töihin, eli molemmat koirat saivat pienet makupalat – ei siis mitään erityishössötystä minun puolelta sen vuoksi, että tiesin olevani tavallista pidempään pois.

 

Lentomatka Roomaan sujui kaikin puolin mukavasti. Taksi kiidätti lentokentältä hotellille ihan siihen Vatikaanin ”kulmille” ja pian olimmekin jo katselemassa piazza Navonan vilinää.

 

Siihen nähden, että oli marraskuu ja olimme lähteneet Oulusta lumen ja pakkasen keskeltä, meidät yllätti Rooman lämmin sää. T-paidalla tarkeni vallan mainiosti. Paikalliset tosin kulkivat toppatakeissaan ja saappaissaan, mutta me turistit erotuimme väen paljoudesta vaatetuksemme ja käsissä olevien karttojen perusteella ; )

 

Ja kansaa oli liikkeellä paljon. Ehdimme sunnuntain iltapäivän ja alkuillan aikana kuljeskella useamman kilometrin ja joka paikassa oli ihmisiä – ja miksei olisi ollut, miljoonakaupungissa.

Kirjastosta lainaamani ”Rooma” oli vallan mainio teos tutustua kohteeseen jo ennen matkaa, mutta kirja mukana paikan päällä osoittautui hyväksi apuvälineeksi monessa asiassa.

Koska aika oli rajallista ja kotiinpaluu koitti jo keskiviikkona päädyimme maanantaina Colosseumin vierailuun ja tiistaina sitten Vatikaaniin Pietarin kirkon ja museon tutustumiseen. Molemmissa paikoissa sisäänpääsyä täytyi jonottaa.

1290155933_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Liikenne oli vilkasta ja katujen ylitys liikennevalottomasta kohdasta (vaikkakin suojatieltä) tuntui itsemurhayritykseltä. Liikuimme koko minilomamme ajan kävellen, joten kilometrejä kertyi paljon. Jalat kipeytyivät kävelystä ja niitä lepuuttelimmekin istumalla katukahviloissa mm. cappuccinoa nauttien ja seuraten sitä ihmisvilinää.

Todellinen jalkojen lihaskuntotestikin tuli suoritettua, kun kiipesimme Pietarin kirkon kupoliin. Ilman hissiä portaita olisi ollut 550 askelmaa, mutta maksoimme hissikyydistä ja kupolin näköalatasanteelle jäi kiivettäväksi 320 askelmaa. Palkkio tästä kiipeämisestä oli 360 asteen huikaisevat näkymät yli Rooman.

1290155944_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sään suhteen meitä todella onnisti. Lämpötila oli yli +15 asteen ja jopa välillä enemmänkin. Ainoa kerta, kun sateenvarjoa tarvittiin oli tiistai-iltana, kun suuntasimme hotellilta kaupungille syömään.

Tämä neljän päivän matka Roomaan kului nopeasti ja katseltavaa ja ihmettelemistä riitti ja paljon jäi vielä näkemättäkin. Ainoa pieni negatiivinen asia minulle oli hotellihuoneen sänky, joka oli minun selälle aivan liian kova, joten nukkuminen siinä tuotti ongelmia : (

Kuvia kertyi yli 400, joista osa päätyy jossakin vaiheessa kuvagalleriaan nähtäväksi. Linssin eteen osui myös koiria ja tässä pari ehkä hauskinta koiramaista kuvaa : )

1290155958_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1290156016_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kotiinpaluu oli yhtä mukavaa kuin reissussa oleminen. Koirat olivat eteisessä vastassa ja näyttivät koko pienillä olemuksillaan ilonsa, joka vaihtui alun jälkeen haukkumiseksi. Ymmärrys ei riittänyt tukitsemaan sitä ”sanatulvaa.”