Säätiedotus piti paikkansa, perjantaina aamulla satoi vettä, joka muuttui päivän aikana räntäsateeksi. Illalla takapihan nurmikko ja pensasaita olivat peittyneet lumeen. Tuli heti jouluinen olo.

Olen ollut pari päivää lomalla – perjantain 16.10 ja maanantain 19.10. Perjantaipäivä kului sään takia suurimmaksi osaksi kotosalla. Lillin ja Nekun kanssa kävimme lähimetsässä pakolliset lenkit, mutta pidemmälle lenkille ei huvittanut lähteä. Aktivoin koiria puremaan kengänmuotoon tehtyjä puruluita tunkemalla maksalaatikkoa kengänkärkeen. Siinä oli askartelua molemmille koirille pidemmäksi toviksi : )

Lauantaina lähdin heti aamusta koirien kanssa metsään. Varustauduin myös oksasaksilla ja muovipussilla. Älyttömän hyvä idea lähteä keräämään katajanoksia märkään metsään, jossa puiden oksilta tippumalla tippui lunta niskaan : o No, katajanoksia tuli kerättyä pussin täydeltä ja samalla kasteltua omat vaatteet läpimäräksi.

Lilli ja Nekku kyllä nauttivat lumisesta metsästä. Ihan kuin metsään olisi tullut lumen mukana uusia hajuja satamäärin lisää, kun Nekku viiletti pitkin polkuja kirsu maassa. Lilli yritti pyydystää oksista tippuvaa lunta suuhunsa – välillä siinä onnistuen.

Shelttilenkillä sunnuntaina oli jälleen mukavasti porukkaa (12 shelttiä). Polut oli tallattu perjantaisen lumisateen jälkeen, joten lumessa ei tarvinnut kahlata. Lilli oli onnessaan, kun lenkin päätteeksi löytyi lumipallon heittajiä kaksin kappalein. Samalla muutkin lenkin jälkeen paikalle jääneet sheltit innostuivat vielä juoksemaan, kuka lumipallojen ja kuka muuten vain kimpassa ; ) Ei olisi Lilli malttanut lähteä minun ja Nekun kanssa kotiin, vaan tapitti lumipalloja tehnyttä tyttöä kentällä ; )