Tänään ajelin Lillin ja Nekun kanssa Haukiputaalle OSVKH ry:n järjestämään möllimastokisoihin. Shelteillä oli tässä kisassa oma luokka ja neljä shelttiä oli ilmoittautunut mukaan. Sää vaihteli auringon paisteesta sadekuuroihin ja puuskittainen tuuli lennätti hiekkaa silmiin ja suuhun.

Sää ei kuitenkaan menoa ja tapahtuman tunnelmaa haitannut – autossa kävin sadetta pitämässä, odottaessa Lillin kanssa omaa vuoroamme. Monia tuttuja löytyi kisaajien joukosta ja aika kului koiria lämmittäessä ja kuulumisia vaihtaessa.

Juoksujärjestys shelteillä oli Lilli, Eddy, Viima ja Edi. Videokuvasin kaikkien shelttien suoritukset. Kiitos Marille Lillin kisan videoinnista. Lähtöpaikalla sovittiin koiran kokemuksen mukaan, lähteekö viehe koiran takaa vai edestä. Lillin ollessa jo ns. kokenut maastojuoksija, viehe lähti Lillin edestä. Juoksun aikana lähettäjä kertoi Lillin juoksevan siihen malliin, että saadaan hyvät pisteet ja toivotti meidät tervetulleiksi myös ratajuoksuharjoituksiin : )

Lilli kävi kuumana jo ennen kisaa, kun kävimme seuraamassa esim. villa- ja mäyräkoirien juoksuja. Lilli ehti juosta ennen sadekuuroa, mutta muiden shelttien juoksun aikana satoi vettä kuurolta melkoisesti.

Palkintojen jakoa odotellessa olin varma, että Eddy uusii viime vuotisen voittonsa. Mutta kuinkas kävikään, Lilli voitti shelttiluokan pistemäärällä 266.
Eddy tuli toiseksi 248 pisteellä, Edi ensikertalinen oli kolmas pisteillä 245 ja Viima, myös ensikertalainen oli neljäs pistemäärällä 135.
1241844374_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Vas. Viima (IV), Edi (III), Lilli (I) ja Eddy (II)

1241371637_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Palkinnoksi saatiin hienon pokaalin lisäksi ruusuke, jonka takana myös maininta ”keskipäivän parhaat pisteet” sekä 4 kg koiranruokaa.

Jos ja kun OSVKH ry:n Mourungin rata avataan kesällä 2009, niin oli puhetta, että lähdetään shelttiporukalla ratajuoksuharjoituksiin : )

Ai niin, Nekku ei tänään osallistunut kisaa vaan oli mukana ”seuraneidin” roolissa.