Perjantai-ilta ja jäljen alkeiskurssin kolmas harjoituskerta. Kokoonnuimme jälleen metsään Kuusamon tien varrelta kääntyneen soratien varteen.

Edellisellä kerralla oli puolikuun –muotoinen kolmen kepin jälki. Tänään tehtiin vähän pidempi ja hieman kulmikkaampi (mutta ei vielä 90 asteen kulmaa) jälki kolmella kepillä.

1284915012_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minun ja Nekun yhteistyö liikkumattoman lelun nostossa lattialta ei ole edennyt mihinkään : (  Kävin torstaina lähimetsässä ja otin kepin tilalle pehmopupun. Alkuun revittelin pupua Nekulla ja koira kuumuikin mukavasti siitä. Sitten heittelin pupua metsään ja Nekku haki lelun ja toisen sen iloisena jalkoihin. MUTTA kun vein pupun muutaman metrin päähän ja näytin koiralle lelua, niin ei mitään reaktiota. Nekku istui vierellä ja katseli minun viittoilua ja varmaan ihmetteli suunnattomasti käytöstäni. Noutoharkat Nekun kanssa jatkuvat edelleen – siinäpä tekemistä vapaa-ajalle : )

 

Toistin ihan samat kuviot Lillin kanssa. Lilli haki sen liikkumattomankin pupun ja toisen sen minulle.

Otin Nekun lisäksi Lillin mukaan jälkiharkkoihin. Kouluttajalle sopi, että vaihdoin koiraa ja Lilli aloitti jäljen hakemalla kepin samalla tavalla kuin muutkin koirat alkeiskurssin alussa. Ja hyvin hakikin – ihan eri innolla kuin Nekku.

Sunnuntaina on kurssin viimeinen kerta ja silloinkin jälleen molemmat koirat lähtee mukaan metsään.