Vielä huominen päivä töissä, jonka jälkeen neljän viikon loma. Onneksi töissä toimii ilmastointi/jäähdytys, joten näiden hellesäiden aikana ei ole tarvinnut kärsiä liiasta lämmöstä työpöydän äärellä.

Lenkkeilyt ovat jääneet koirien kanssa vähemmälle. Yli 25 asteen lämpö ei houkuttele metsään lenkille tai edes pyörätielenkille. Pisu- ja kakkakäynnit ollaan käyty lähimetsässä.

Eilen olin koirien kanssa shelttilenkillä. Voisi sanoa, että vakio kokoonpano oli paikalla eli Ronja, Iines, Pipa, Elmeri, Vilma ja Lilli sekä pitkästä aikaa Elsa, joka oli saanut uudet omistajat : ) Eilen oli n. 22 astetta lämmintä, sää pilvinen, mutta silti pukkas hikeä kävellessä (ainakin minulle), vaikka hitaasti  edettiin polkuja pitkin. Ja tietysti niitä itikoita oli myös seurana.

Täytyypä tässä kertoa, että olimme edellisenäkin keskiviikkona shelttilenkillä. Kaverina vain Meiju, Ronja ja Iines. Juuri ennen lenkille lähtöä sade taukosi ja aurinko alkoi paistaa. Meillä molemmilla oli sadesään varusteet – tuulta ja sadetta pitävät takki ja housut. Siinä auringonpaisteessa kyllä sitten tarkeni metsässä liikkua. Takkia roikotin käsivarrella aina vain kun sitä oli mahdollista itkoilta tehdä ja housut liimautuivat riesiin kiinni, kun sisäpuoli kostui hiestä. No, tämän lenkki varmaan muistuu mieleen vielä pitkään : )

1279813685_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Lähdössä shelttilenkille, vettä sataa vielä tässä vaiheessa

Tämän päivän Kalevassa Juhani Itämies ennusti, että nyt eletään kriittisiä aikoja sääskien osalta. Jos maasto pysyy kuivana ei uutta sääskisukupolvea synny enää tälle kesälle ja pääsemme eroon itikoista. No, nyt kädet ristin joka iikka, että sää olisi meille suosiollinen (pah, tätä kirjoittaessani sataa vettä!)

Itikoiden määrästä kertoo myös se, että hyttyskierukat, nuo savuten palavat karkotteet ovat loppuneet kaupoista, vain iholle sumutettavia/levitettäviä karkotteita löytyy. Tähän voisi vielä todeta, että se mökin ”kesähuone” tuli keksittyä ihan oikiaikaan : )

Samaisessa Kalevan jutussa ”Punkki tuli pohjoiseen” kerrotaan punkkien levinneisyydestä myös tänne pohjoiseen. Ennen juhannusta laitoin molemmille koirille Bayvantic-liuokset, mutta Nekun hipiä ei siitä aineesta tykännyt, joten pesin koko koiran 29.6., jotta se jatkuva niskan rapsuttelu loppuisi.

1279813715_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1279813726_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sen jälkeen ei ole vielä yhtään punkkia koirista löytynyt. Pitänee Nekun kohdalla miettiä jotain toista punkkikarkotetta, jos näitä ikäviä ”siipiveikkoja” vielä koirasta löytyy.

Maanantaina 26.7. siis alkaa kauan odotettu L O M A. Lomasuunnitelmissa on ainakin piipahdus Kuopiossa ja mustikkareissu Puolangalle, jos niitä marjoja ei lähempää löydy.

Elokuussa tätä avioliiton ihmeellistä olotilaa on kestänyt 20 vuotta. Suunnitelmissa on yhteinen matka jonnekin lämpimään paikkaan – joka ei ole meidän sauna, vaan jossain Suomen rajojen ulkopuolella : )