Kiireinen työviikko takana, sijaistin sekä asunto- että laskentasihteeriä heidän vuosilomaviikon ajan ja omatkin työt tuli siinä sivussa hoidettua. Hiukka oli väsy olo iltaisin, eikä unta tarvinnut pahemmin ootella : )

Menneen viikon aikana Lilli ja Nekku ovat saaneet lenkkiseuraa useampana päivänä; maanantaina Vili ja Voltti, tiistaina Rico, Nero, Taika ja Papu, torstaina Iines ja Ronja ja perjantaina Nuka. Kiitos kaikille koirien omistajille mukavasta seurasta : )

Sunnuntaiksi säätiedotus lupasi aivan upeaa ulkoilusäätä – aurinkoa siniseltä taivaalta ja pikkupakkasta. Meijun kanssa oli ollut puhetta käydä yhdessä tsekkaamassa Vihiluodon maastot mahdollista kevään shelttilenkkiä varten.

Tänään lähdettiin sitten klo 10 matkaan. Vihiluodossa parkkipaikalla oli muutama auto, kun saavuimme paikalle, joten pysäköinnin suhteen ei ollut ongelmia. Rannasta lähti aurattu leveä tie Oritkaria kohden. Muuten merenjää oli lumenpeitossa, eikä sitä oltu tallattu. Auratulta tieltä käännyimme kohta Varjakkaa vievälle leveälle tielle (ilm. luistelurata) jota ei oltu aurattu. Emme kovin pitkälle päässeet tätä reittiä, vastaan tuli vettä jäällä, joka oli imeytynyt eilen sataneeseen lumeen. Täyskäännös ja makkaranpaistoon.

Omia makkaroita sai paistaa rannalla olevassa kodassa. Makkaranpaisto näytti epävarmalta, kun kodassa tulen ympärillä hääri neljä ihmistä kun minä menin sinne sekaan makkarat tikuissa. Kodassa olevat polttopuut olivat liian suuria ja kosteita nuotion tekoa varten. Onneksi minulla oli tulitikut mukana, sillä kodassa olevilta tikut loppuivat kesken tulenteon : ) Ja onneksi yhdellä miehellä oli autossaan mukana kirves, jolla hän pilkkoi kodan lattialla tervaspuuta pienemmäksi.

Tulen syttyminen oli usean henkilön yhteinen projekti, joka herätti hilpeyttä kodassa olevassa porukassa. Siinä sitä meikäläinenkin puhalteli orastavaan nuotioon rintarinnan nuorenmiehen kanssa : )

Meiju oli jäänyt ulos aurinkoon koirien kanssa. Kävin pyytämässä Meijun kotaan ja veimme koiratkin sinne. Ovella kysyin kodassa olevilta, että haittaavatko koirat heitä – eivät haitanneet : )

No, nokimakkaraa syötiin, mutta hyvältä maistui. Meijulla oli mukana kahvia ja ihanat appelsiinimuffinsit, jonka minä nautin ulkona lumihangessa istuen (takapuolen alla pehmuste). Kodassa piti pitää ovea auki, että tuli olisi roihunnut puissa ja ulkona oli alkanut tuulla. Kodassa tuli kylmä.

Yksi tarkoitus reissulle oli myös koirien kuvaaminen sinitaivasta vasten. Kivoja kuvia tulikin useampi, joissa neljä koiraa ei todellakaan katsoneet yhtäaikaa kameraan ; )

1269198397_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1269198387_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1269198375_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ronja ja Iines - parhaat kaverukset

1269198358_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yhteenvetona voisia reissusta todeta, että uudelleen kannattaa mennä, kun sää on yhtä aurinkoinen kun tänään, jään päällä oleva lumi on tampattu tiiviiksi kävelyä kestäväksi, lämpötila mieluummin plussan puolella ja omat sytykkeet makkaranpaistoa varten mukaan!

Kiitos Meijulle & koiruleille mukavasta retkiseurasta!