Tuula-Maria Ahosen perustama järjestäytymätön Roska päivässä -kansanliike täytti huhtikuussa 10 vuotta. Ideahan on kerätä ainakin yksi roska päivässä pois luonnosta ja kiikuttaa se asianmukaiseen roska-astiaan ja haastaa kanssaihmisiä toimintaan mukaan.

Lumien sulamisen jälkeen on jälleen omasta lähimetsästä paljastunut hirveä määrä roskaa. Valtaosa roskista on tyhjiä tupakka-askeja ja muovia monessa muodossa sekä metallisia tölkkejä. Lasi pulloja näkee enää harvemmin - onneksi, mutta niitäkin vielä löytyy. 

Maahan heitetyt tölkit ovat rahaa, joka ei yksittäisinä kappaleina merkitse heittäjälle mitään, mutta isompana eränä vietynä kierrätykseen merkitsee jo kymmenien eurojen tuloja.

Viime päivinä olenkin ahkerasti kerännyt roskia lähimetsästä, jossa ulkoilen Lillin ja Nekun kanssa aamuisin. En ole kotoa lähtiessä varustaunut tähän roskien keräämiseen mitenkään, mutta metsästä on löytynyt tyhjiä muovikasseja ja ns. hedelmäpusseja, jotka ovat päässeet toimittamaan roska-astian virkaan. Tai onhan minulla hanskat kädessä, sillä paljain käsin ei tee mieli märkiin roskiin koskea : (

Kärsin aamuisin jäykästä selästä, joten kumartelu maahan on myös samalla auttanut notkistamaan kankean selän : )

Eilen ulkoilin Lillin ja Nekun kanssa pururadan varrella. ”Mehukestilöydön” jälkeen ajatukset siirtyivät tämän mehupurkkikasan jättäjiin. Ei ole kotikasvatus tai ohjeistus kotona purrut. Onkohan tästä nyppylästä pururadan varrella kehittymässä uusi laiton kaatopaikka?

1272914717_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meijun kanssa otimme ns. varaslähdön OKK:n Haukkiksen kevättalkoisiin, kun kävimme tänään haravoimassa Haukkiksen agilitykenttää. Agilitykenttä oli vielä hieman kostea ja lehdet suurimmaksi osaksi märkiä – kuinkas muutenkaan sateisten päivien jäljiltä.

1272914347_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kävimme välillä kahvittelemassa OSTYn järjestämän mätsärin kahviossa tokokentän laidalla. Shelttiväkeäkin oli tullut mätsäriin ja kuulumisia vaihdettiin kentän reunalla.

1272914331_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kolmen tunnin haravoinnin jälkeen kahteenpekkaan 1/3 agilitykentästä oli rapsuteltu lehdistä puhtaaksi ja lehdet kärrätty entiseen paikkaan maatumaan. Vesipisaroiden tipahdellessa taivaalta päätimme lopettaa haravanheilutukset ja laittautua kotimatkalle.