Lauantain sää oli aurinkoinen, joten suuntasin aamupäivällä auton keulan Kiiminkiä kohden. Tätä päivää olinkin odotellut, että pääsen mökille tekemään hämähäkinseittien poistotyötä.

Nurmikko mökin ympärillä oli kuivunut ja kuivat lehdet kahisivat jalkojen alla. Lilli ja Nekku aloittivat heti autosta päästyään innokkaat nuuskuttelut pihapiirissä ja minä aloitin petivaatteiden ja mattojen ulosmarssin.

Iltapäivän lopulla aviosiippa saapui mökille. Hänen päivänsä oli kulunut motoristien ”ruosteenpoisto” kurssilla ; ) Päivän aikana olin ehtinyt hieman haravoida etupihalta lehtiä ja miehen hommaksi koitui haravoinnin jatkaminen.

Toluvesi teki puhdasta jälkeä mökissä ja koko päivän ulkona olleet patjat, peitot, tyynyt ja matot pääsivät kuurauksen jälkeen jälleen paikoilleen.

Päivän kruunasi vielä lämmin sauna. Hitsi kun jalkapohjia särki makeasti, koko päivän kestäneen ulos-sisään kävelyn jälkeen. Mies karisti talviturkin Kiiminkijokeen, minä en vielä uskaltanut ; )

Lilli ja Nekku olivat koko päivän ulkona, erillistä lenkitystä ei tarvinnut tehdä, sillä koirat juoksuttivat itse itsensä mökin ympäristössä juostessaan. Päikkäreille koirat asettautuivat tyytyväisinä terassin rottinkituoleihin. Vasta iltayhdeksän jälkeen molemmat koirat rauhoittuvat tupaan nukkumaan.

Sunnuntai aamu oli sateinen. Auringonpaistetta siihen kuitenkin toi sänkyyn tuotu aamiainen miehen tarjoilemana : )

Pihan haravointia ei viitsitty sateen takia jatkaa, joten lähdimme aamupäivällä jo kotia kohti. Ehdin osallistumaan shelttilenkillekin. Mukana lenkillä olivat Viivi, Voltti, Milli, Nano, Elmeri, Pipa, Lilli ja Nekkuli.

Koirat olivat lenkin jälkeen tosi rapaiset ja Lilli pääsikin shampoopesuun, kun kotiin päästiin. Nekku selvisi pelkällä vesisuihkuttelulla.